Forma-1

A pálya fejlesztője nem félti az Indiai Nagydíjat

Az október végén első Forma-1-es futamát rendező új indiai pálya tervezője, Hermann Tilke bízik benne, hogy a helyszínnel semmi gond nem lesz.

Bő három hét van még a Forma-1 történetének első Indiai Nagydíjáig, a versenynek otthont adó Buddh pálya pedig gőzerővel készül a versenyre.

A korábbi híradások egybehangzóan arról szóltak, hogy a tavalyi Koreai Nagydíjjal ellentétben nem lesz gond a felkészüléssel, a pálya készen áll majd a futamra. A tervező, Hermann Tilke szintén magabiztos, úgy gondolja, minden fontos munkálat befejeződik az Új-Delhi közelében fekvő helyszínen.

“Nincs ok az aggodalomra, minden a tervek szerint halad. Igazából szinte mindig így van, majdnem minden új pálya épp időre elkészül. Ez lesz a helyzet Indiában is” – mondta az Auto Motor und Sportnak az F1 “udvari” pályatervezője hozzátéve, hogy azért kisebb munkálatok maradnak még későbbre is.


“Feltételezhetjük, hogy az infrastruktúra egyes részeivel még lesz dolog, de ez megint csak igaz szinte mindenhol. Én nagyon elégedett vagyok, szerintem az eredmények önmagukért beszélnek”
– állította a német mérnök.

Míg a konkrétan a versenypálya sorsa rendezettnek tűnik, a szervezők feje azért fájhat egy s más miatt, a pálya környéki gazdák ugyanis demonstrációkra készülnek a futam idejére. Úgy gondolják, áron alul vették meg a pálya építéséhez használt földjeiket, elhetetlenítették el a megélhetésüket. Kompenzációért és munkalehetőségekért tüntetnek maj

“Nem a futamot ellenezzük, de úgy érezzük, megrövidítettek minket. Október 23-ától kezdve tüntetési meneteket és ülősztrájkokat rendezünk a pálya mellett, hogy hallassuk a hangunkat. Csak a jogos jussunkat szeretnénk. A hatóságoknál süket fülekre találtak a követeléseink, de ha akár csak most is hajlandóak tárgyalni, akkor lefújjuk a tiltakozást” – állította a földművesek szószólója, Virender Dhahda.

A szervező Jaypee Sportsnál nem veszik jó néven a gazdák mozgolódását:

“Ez az egész egy vicc! Nem kell komolyan venni ezeket a fenyegetéseket. A cég és az ország szempontjából is óriási a tétje a futamnak, gondolják, hogy hagyni fogjuk, hogy egy maroknyi gazda megzavarja? 400 millió dollárt költöttünk a versenyre, ha kell ráköltünk még pármilliót a biztonsági intézkedésekre. Ezért a nagyszerű rendezvényért bármit megteszünk, amit kell” – nyilatkozta a cég egyik névtelenséget kérő képviselője.

További Forma-1 hírek ITT!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik