Forma-1

Alonso nem adja fel a harcot

A spanyol Forma-1-es pilóta szerint ugyan az idény közepi formajavítás nem jött össze, a Ferrari nem tört meg.

Fernando Alonso spanyol létére ateista, de úgy tűnik, azért ha felsőbb hatalomban nem, a Ferrariban nagyon is hisz.

A maranellói alakulat a nyári szünet után formajavulásban, további futamgyőzelmekben bízott, de Szingapúrra bebizonyosodott, hogy csak a harmadik erőt jelentik, a konstruktőri küzdelemben pedig matematikai esélyük sem maradt, Alonso ennek ellenére nincs elkeseredve.

“Ha az ember látja, hogy az egész csapat mindent sőt még annál is többet megtesz, akkor nem lehet elégedetlen. Persze többet reméltünk, de így is mélyen hiszek a csapatban” – írta a Ferrari oldalán a spanyol.


“Meggyőződésünk volt, hogy előre lépünk a nyári szüntet után, de nem így alakult, az ellenfelek pedig még jobban fejlődtek. De ez nem jelenti azt, hogy a következő futamokon már nem lehetünk versenyben – nehéz lesz, de érzem, hogy a csapat nagyon szeretné jóvá tenni (a sikertelenséget), bizonyítani akar. Pontosan ez az a hozzáállás, ami tavasszal meggyőzött a 2016-ig szóló szerződéshosszabbításról. Ha nem hinnék az embereink elszántságában és képességeiben, a technikai háttér lehetőségeiben, akkor nem döntöttem volna így”
– magyarázta.

“A nehéz hétvége után most leszegjük a fejünket, és a lehető legjobban felkészülünk Szuzukára, az egész idény egyik legnagyszerűbb versenyhelyszínére” – ígérte Alonso tifosóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik