Forma-1

Vettel a második vb-cím kapujában, de még elbukhat

Bár a Red Bull továbbra sem kiabálja el a várható bajnoki sikert, már úgy készül Japánra, hogy Sebastian Vettel megszerzi második címét.

Miután Sebastian Vettel megnyerte a Szingapúri Nagydíjat, előnye 124 pontra nőtt az egyetlen talpon maradt üldözővel, Jenson Buttonnal szemben.

Mivel a maradék 5 futamon legfeljebb 125 pont gyűjthető, a német sikere gyakorlatilag biztos, csak akkor nem duplázhat, ha a mclarenes minden versenyt megnyer, ő pedig végig nullázik.

A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz ennek ellenére inkább nem kiabál el semmit: “Igen, alapvetően igaza van” – mondta a milliárdos a Kleine Zeitung újságírójának, miután a kolléga felvázolta a fenti helyzetet. “De mi van, ha Sebastian leesik a létráról?” – vetette fel nevetve az osztrák.

Mateschitz azt is hozzátette, hogy a csapat még mindig nem koncentrál kizárólag 2012-re, a konstruktőri bajnoki cím ugyanolyan fontos, így az év végig folytatják a fejlesztéseket.

Bár papíron még tényleg nem biztos, hogy Vettel lesz a bajnok, azért a Red Bullnál is tisztában vannak a valósággal, a német Bild Zeitung híre szerint már megkezdődött a német 2011-es bajnoki sikerét ünneplő pólók gyártása, a fehér színű, arany feliratos ruhadarabok a Japán Nagydíj után rögtön piacra kerülhetnek majd, várhatóan 30 eurós áron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik