Forma-1

Vettel túlszárnyalhatja Alonso éves keresetét

Fernando Alonso és Michael Schumacher még ma is az F1 két legjobban fizetett pilótája, de Sebastian Vettel hamarosan mindkettejüket túlszárnyalhatja.

Előrebocsájtva, hogy a Forma-1-es pilótafizetések mindig csakis becsléseken alapulnak, érdemes azért megemlíteni a német Bild Zeitung hírét, amely érdekes részletekkel szolgál a második bajnoki címe felé tartó Sebastian Vettel keresetéről.

A lap azt állítja, hogy a 2011-es idényben továbbra is a két legsikeresebb bajnok, Fernando Alonso (25 millió euró) és Michael Schumacher (21 millió euró) keres a legtöbbet, de Vettel is egyre többet tehet zsebre.

A Red Bull-os idei éves fizetése “csak” 16 millió, de a folyamatos sikerekkel ez egyre feljebb kúszik. A Bild tudomása szerint Vettel a dobogós helyezésekért 250 ezres bónuszt, míg a futamgyőzelmekért már 500 ezrest kap, így idei eddigi kilenc diadala máris plusz 4,5 milliót, a jelent.

A küszöbön álló bajnoki siker még többet hoz a konyhára, a második cím 6 milliós prémiumot hoz a pilótának, míg ha 2012-ben sikerül tripláznia, azért már 8 millióval egészítik ki az alapbérét az év végén.

Vettel egyébként többször hangsúlyozta már, hogy nem igazán érdekli a pénz, nem nagyon költ luxusra, hétköznapi tárgyai vannak, leginkább a lemezgyűjteményére büszke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik