Forma-1

Hamilton önkritikát gyakorolt

Az idén eső-kelő Lewis Hamilton önkritikusan nyilatkozott, nem kertel, elismeri, hogy csapattársa, Jenson Button idén sokkal jobban szerepel, mint ő.

2009 telén valószínűleg kevesen hitték, de az idei évre világos lett, hogy a McLarenhez Lewis Hamilton mellé érkező Jenson Button nemcsak a lépést tudja tartani a csapat egykori kedvencével, de összeszedett, érett, egyenletes versenyzésével még fölé is kerekedik.

Míg a taroló Sebastian Vettelen kívül Button gyűjtötte a legtöbb pontot a Magyar Nagydíj óta, Hamilton ütközött, büntették vagy épp formán kívül toporgott. A 2008-as bajnok tegnap az Indiai Nagydíj felvezetéseként Bangalore-ban tartott F1-es bemutatót, ahol önkritikusan értékelte a helyzetet.

“Az én feladatom most már csak annyi, hogy összeszedjem magam és jobb eredményeket hozzak, mint az elmúlt négy versenyen” – mondta.

“Jenson hihetetlenül teljesít. Úgy érzem, egész évben jobb volt, komolyan. Szóval még ha a maradék öt futamon jobb is leszek, az sem számít már sokat számomra. De tényleg, egész idényben (jobb volt)” – dicsérte nyíltan csapattársát.

Hamilton Szingapúrban Felipe Massával keveredett konfliktusba a pályán, majd azon kívül is, amikor a ferraris interjú közben megzavarva gratulált neki gúnyosan. Massa azóta azt mondta, már túl van a történteken és Hamilton is ugyanígy nyilatkozott tegnap: “Sikerült figyelmen kívül hagynom és továbblépnem.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik