Forma-1

Folytassa, Schumi!

Nico Rosberg örömmel venné, ha Michael Schumacher szerződést hosszabbítana a Mercedesszel és 2012-t követően is a csapattársa maradna.

A Mercedes GP gyári csapatként való megalakításakor Nico Rosberg és a hároméves szünet után visszatérő Michael Schumacher is három idényre szóló szerződést kötött a német gyártóval.

Rosberget a Mercedes szeretné hosszú távra lekötni, a veterán Schumacher távolabbi jövője azonban bizonytalan. 2012-ben még biztosan marad, de a folytatásról egyelőre nem kíván beszélni. A fiatalabb német a SID hírügynökségnek azt mondta, ő szeretné, ha 2013-ban is a hétszeres bajnok lenne a csapattársa.

“Egyértelműen! Természetesen rajta múlik, hogyan dönt, élvezi-e még a versenyzést, de a csapat szempontjából mindenképpen jó lenne” – állította Rosberg, aki ezzel gyakorlatilag azt is elismerte, hogy ő mindenképp marad 2012 után is.

A Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug szintén marasztalná Schumachert: “nagyon elégedettek vagyunk a mostani versenyzőinkkel. A mostani felállással szeretnénk a csúcsra kapaszkodni.”

A csapatfőnök, Ross Brawn nemrég azt jósolta, hogy 2012 még küzdelmes év lesz, de 2013-ra már a bajnoki címért való harcot tűzik ki célul az ezüstnyilakkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik