Forma-1

Ecclestone-t nem érdeklik a fanyalgók

A Forma-1-es csapatoknak nem tetszik a 2012-es versenynaptár vége, sokallják a tengerentúli futamokat és keveslik az időt.

Ugyan a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) néhány hete már nyilvánosságra hozta a Forma-1-es világbajnokság véglegesnek szánt 2012-es versenynaptárát, a csapatok nem túl elégedettek, változtatásokban gondolkodnak.

Az alakulatok fő problémája az idény utolsó harmada, az ún. tengerentúli versenyek sora: a szeptember 21-23. között tartandó Szingapúri Nagydíj utáni hat futam három párban – Japán/Korea, India/Abu-Dzabi, USA/Brazília – egymást követő heteken sorjázik, novemberben négy héten belül három kontinenst is megjárnak az F1-esek.

A csapatok szervezete, a FOTA szerint ez a beosztás pénzügyi és logisztikai szempontból is szélsőségesen megterhelő, ezért levélben jelezték a panaszukat az F1-et szervező Bernie Ecclestone és a sportágat felügyelő FIA elnöke, Jean Todt felé is. A csapatok szerint a naptárat nem a Concorde Agreementnek megfelelően állították össze.

“A naptár véglegesítésének megvan a maga módja, különösen ami a tengerentúli futamokat illeti, mi pedig bele is szólunk, mert ez pénzügyi kérdés számunkra. Több tervezet is van, de nem könnyű a dolog, már egy futam elmozdítása is nehéz” – mondta az Autosportnak a FOTA alelnöke, a renault-s Eric Boullier.

Ahogy általában, Bernie Ecclestone megint csak legyint a csapatok követelésére:

“Nem kell utazniuk, ha nem akarnak!” – mondta, hozzátéve, hogy ha szerintük nem volt jogszerű a naptár összeállítása, “akkor menjenek a rendőrségre! Örüljenek, hogy vannak futamaink, anélkül mind becsődölnénk.”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik