Forma-1

Gyalogolt Szingapúrban Di Resta

A Force India bízik benne, hogy a Szingapúri Nagydíjon is folytatódik a csapat remek sorozata és nem marad el a pontszerzés a városi pályán sem.

Az elmúlt négy futam mindegyikén szerzett pontot a Force India, így a konstruktőri pontversenyben sikerült megelőznie a Saubert. Az autó Spában és Monzában is jól szerepelt, dacára a pályák alacsony leszorítóerőt igénylő karakterisztikájának.

A hétvégi Szingapúri Nagydíjat teljesen más jellegű, utcai pályán rendezik, az istálló bizakodik is: a csapatfőnök Vijay Mallya szerint a Force India eleget lépett előre ahhoz, hogy ismét a pontszerzést célozza meg. “Úgy futottunk neki ennek az évnek, hogy olyan autót építünk, amely minden pályára jó” – nyilatkozta Mallya.


“Az idei autónak nagyobb a leszorítóereje, mint bármelyiknek korábban, így valamivel alacsonyabb a végsebességünk.
Jól teljesítettünk Spában és Monzában, mostantól pedig olyan pályákra megyünk, amelyek több leszorítóerőt igényelnek. Ez nekünk megvan, úgyhogy a folytatásban is jó eredményekre számítok.”

Adrian Sutil is bizakodó a hétvége előtt. “A monzai alacsony leszorítóerő nem igazán kedvezett nekünk, Szingapúrban elvileg jobbnak kellene lennünk” – mondta Sutil. “Pont fordítva van idén, mint eddig: most a nagyobb leszorítóerőt igénylő pályákon vagyunk versenyképesebbek, jó stratégiával bármi lehetséges Szingapúrban.”

A csapat másik pilótája, Paul di Resta számára teljesen új lesz a pálya, de a skót nem izgulta túl a felkészülést. 
“Csak azt csináltam, mint mindig, dolgoztam a szimulátorban és rengeteg belső kamerás felvételt néztem végig” – fogalmazott di Resta.

“Tavaly nézőként már jártam itt, akkor gyalog bejártam a pályát, szóval a vonalvezetés nem lesz teljesen ismeretlen. De az igaz, hogy ez a nehezebb pályák közül való, mert kifejezetten hosszú egy kör. Remélem, száraz marad az idő, amíg megtanulom a pályát!” – mondta a Force-India pilótája.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik