Forma-1

A Mclaren kételkedik a Ferrari szavában

Noha a Ferrari állítja, hogy befejezte a fejlesztési munkát 2011-es autóján, a McLaren szerint az olaszok - hozzájuk hasonlóan - még nagyban finomítják a részleteket.

Hivatalosan azt kommunikálja a Ferrari, hogy idei autóját már nem, csak a 2012-eset fejleszti. A McLaren ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale szerint Maranellóban még egyáltalán nem állt le a munka, mégpedig azért, mert a jövő évi autók keveset változnak a jelenlegiekhez képest.

“Egy hosszú, november végéig tartó szezonban nem lehetséges az erőforrások száz százalékát az adott évi munkára fordítani anélkül, hogy annak ne legyen hatása a következőre is” – fejtegette Neale. “Nekünk megvannak a jól bevált folyamataink erre.”


“Annak ellenére, hogy ferraris kollégáink azt állítják, leálltak az idei autó fejlesztésével, hozzánk hasonlóan ők is pontosan tudják, hogy amit még idén elvégeznek az autón, az a következő évben is hasznos lehet. Ennek oka a szabályok kis mértékű változása, a jövő évi autók nem forradalmiak, hanem a jelenlegiek továbbfejlesztései lesznek.”

“Az autó különböző területeit folyamatos fejlesztési munkaként értelmezve itt-ott lehet extra teljesítményt találni, amit know-how-ként át lehet vinni a következő évre. Mi pontosan ezen dolgozunk.” – fogalmazott Neale.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik