Forma-1

Massa maradna a Forma-1-ben

Felipe Massa már 10 éve a Forma-1 szereplője, és ha rajta múlik, még jó darabig az is marad.

A múlt héten volt tíz éve, hogy Felipe Massa első ízben Forma-1-es autót vezethetett a Sauber tesztpilótájaként.

A brazil 2002-ben mutatkozott be a Ferrari partnereként működő svájci csapat versenyzőjeként, majd 2003-ban a Scuderia tesztelőjeként dolgozott a háttérben. 2004-2005-ben újra a Saubernél küzdött, majd 2006-ban megkapta távozó honfitársa, Rubens Barrichello helyét az olasz csapatnál.

A 30 éves pilóta azt mondja, nagyon sokat tanult az elmúlt évtizedben és állítja, hogy még jó ideig szeretne az F1-ben maradni.


“Mi a különbség az akkori és a mai Felipe között? Sokkal tapasztaltabb vagyok, ami nagyon fontos. A korai Felipe mindig, minden körben a leggyorsabb akart lenni, de a tapasztalatok megtanítanak arra, hogy mikor kell nyomni és mikor jobb vigyázni az autóra és a gumikra. Azt nem tudom, hogy lehúzok-e még újabb tíz évet, de remélem, hogy még sok évig folytathatom!”
– mondta a Ferrari honlapján a brazil.

Massa ferraris évei alatt 11 futamgyőzelmet szerzett, 2008-ban hajszállal maradt le a világbajnoki címről, de 2009-es hungaroringi balesete, pontosabban a tavaly év eleji visszatérése óta nincs a régi formájában, egyszer sem nyert, általában csapattársa, Fernando Alonso mögött végez.

A brazil ferraris szerződése 2012 végén jár le, valószínűnek tűnik, hogy hosszabbítani már nem fognak vele Maranellóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik