Forma-1

Esős lehet az éjszakai F1-es futam

A Szingapúri Nagydíj mindhárom napján eshet majd, lehet, hogy ezúttal meglesz az első esős éjszakai verseny.

Szingapúr 2008-as F1-es bemutatkozása óta mindig fennállt a csapadék lehetősége, de eddig még egyetlen edzésen és versenyen sem esett, legfeljebb a korábbi csapadék nyomai voltak a pályán, mire az autók a pályára léptek.

Ezúttal megtörténhet, amire eddig nem volt példa, ugyanis az időjárás-jelentések szerint pénteken, szombaton és vasárnap is csapadék várható, nemcsak napközben, de az esti, éjszakai órákban is, a záporok, zivatarok, felhőszakadások valószínűsége 60 százalék körüli.

 

 

Az F1-esek a kezdetek óta aggódnak az eső lehetősége miatt, nem tudni ugyanis, hogy a focipályák reflektorainál is erősebb lámpák fényénél felvert vízfüggöny mellett milyenek lesznek a látási viszonyok.

De ha nem is esik, amikor az autók a pályán lesznek, akkor is nehéz hétvégéje lesz a száguldó cirkusznak, ugyanis végig forróságban kell tevékenykedniük, a nappali és az éjszakai hőmérséklet között gyakorlatilag alig lesz különbség, 31-27 fok várható, amit igazán nehezen viselhetővé tesz majd 80-90 százalékos páratartalom.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik