Forma-1

Jenson Button a Ferrariban versenyezne?

Brazil spekulációk szerint Jenson Button azért vonakodik hosszabb távra aláírni a McLarenhez, mert 2013-ban már a Ferrariban ülne.

Bár a csapat és a pilóta is számtalanszor elmondta már, mennyire elégedettek egymással, Jenson Button és a McLaren még mindig nem írt alá szerződést 2011 utánra.

A csapatnak 2012-re opciója van a 2009-es bajnok szolgálataira, azonban a csapatfőnök, Martin Whitmarsh nemcsak jövőre, hanem egészen a karrierje végéig, sőt azon túl is szeretné megtartani Buttont. A versenyző idén már felvetette, hogy egyszer szeretne a Ferrarinál is versenyezni, hogy a Williams és a McLaren után a harmadik, legnagyobb nevet is kipipálhassa, és úgy tűnik, nem is a levegőbe beszélt.

A brazil F1-es szakíró, Livio Oricchio hétfőn arról írt, hogy Button tényleg a ferraris lehetőségre vár, 2013-ban beülne Felipe Massa helyére.


“Buttont érdekli a Ferrari. A Ferrarit pedig érdekli Button. Ő megfelelne ferraris versenyzőnek. Gyors, megférne Alonsóval, rendszeresen az élmezőnyben van. Alonso is támogatja (a szerződtetését)” –
fejtegette az újságíró.

Whitmarshnál egyébként nemrég rákérdeztek a lassan alakuló új szerződésre, felvetették, hogy az elhúzódó tárgyalások hátterében a versenyző PR-kötelezettségeinek mennyisége állhat.

“Nem, nem erről van szó. Egyszerűen csak tárgyalunk. Úgy helyes, ha szép csendesen beszéljük meg a dolgokat. Biztos vagyok benne, hogy megtaláljuk a módját annak, hogy még hosszú évekig együtt dolgozhassunk, én legalábbis mindenképp ezt szeretném, remélem, hogy Jenson is!” – mondta a McLaren-főnök a BBC-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik