Forma-1

Vettelben gyilkos ösztön dolgozik

Niki Lauda nem győzte dicsérni Sebastian Vettelt monzai versenyzéséért, ahol hatalmas vb-előnye ellenére sem a biztos pontokra ment.

Sebastian Vettel a monzai biztonsági autós újraindítás után úgy előzte meg Fernando Alonsót 300-as tempónál, hogy két kerékkel a füvön ment.

A spanyol utólag elismerte, hogy kicsit kemény volt a némettel szemben, aki Niki Lauda szerint azt bizonyította ezzel a manőverrel, hogy gyilkos ösztön dolgozik benne.

“Minden más pilóta visszafogottan teljesítette volna ezt a versenyt, a világbajnokság állását szem előtt tartva” – fogalmazott Lauda. “Sok pont kockázat nélkül – ez a kézenfekvő megoldás ilyen helyzetben, amit én is alkalmaztam hasonló szituációkban.”

“De nem, Vettel bebizonyította, hogy gyilkos ösztön dolgozik benne és hogy mennyire agresszív. Igazi versenyző, nem egyszerű pontgyűjtögető.”


Helmut Marko
, a Red Bull tanácsadója szerint mestermunka volt, amit Vettel Monzában művelt, a német ráadásul ebben a szellemben szeretné befejezni ezt az idényt.

“A biztonsági versenyek nem férnek bele a mi filozófiánkba” – nyilatkozta Marko. “Mindig teljes erőből támadunk, Szingapúrra is új alkatrészekkel készülünk.”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik