Forma-1

Megvannak a gumik a japán és koreai nagydíjra

A Pirelli bejelentette, hogy milyen gumikat visz a Japán és Koreai Nagydíjra. Közepes-lágy és lágy-szuperlágy lesz a választék.

Eldöntötte a Pirelli, hogy milyen gumikat visz a Japán és Koreai Nagydíjra. Mivel a két pálya eltérő terhelést jelent a gumik számára, a párosítások is különbözőek: Szuzukában, ahol a gyors kanyarok kemény próbatétel elé állítják az abroncsokat, a közepes és lágy keverék bizonyíthat.

A jóval lassabb és kisebb tapadású Koreában a lágy és szuperlágy keveréket vetik be az olaszok, ahogy tették azt Monacóban, Kanadában, Magyarországon és ahogy hétvégén, Szingapúrban is teszik.

“Alapos adatelemzés után arra jutottunk, hogy ezek a keverékek felelnek meg legjobban ezen két pálya karakterisztikájának” – nyilatkozta Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója.

“Szuzukában már jártunk többször GT- és motorversenyeken is, Koreát viszont sokakhoz hasonlóan még tanuljuk. Fejlett szimulációs technológiánknak köszönhetően azért viszonylag pontosan meg tudjuk jósolni, hogy mire számíthatunk.”

 

 


Ajánlott videó

Olvasói sztorik