Forma-1

Webber már a második helyre hajt

Mark Webber az idei F1-es világbajnoki címről már lemondott, a második helyre viszont igényt tart. Kemény csatára számít Fernando Alonso, Lewis Hamilton és Jenson Button ellen.

Mark Webber az Olasz Nagydíj után lemondott a világbajnoki címről, az ausztrál szerint nincs ember, aki utolérhetné csapattársát, Sebastian Vettelt. A Red Bull pilótája a második helyet feltétlenül szeretné megszerezni, de az üldözők közötti kis különbségek miatt kemény csatára számít.

“Szingapúrban senki nem fog egy centit sem engedni” – fejtette ki Webber. “Tavaly harmadik lettem, de a múltban ez a pálya nem hozott túl sok sikert számomra. Élvezem itt a vezetést, szóval remélem, valamit sikerül most összekaparni. A bajnokságban négyen – Fernando, Jenson, Lewis és én – vagyunk 14 ponton belül, mindenki oda fogja tenni magát.”


“Tökéletes felkészülést igényel a szingapúri hétvége. A pálya huplis, és ugyan a világítással kapcsolatban mindent megtettek, azért nem olyan, mintha nappal versenyeznénk, elég fárasztó. Ez az évad leghosszabb versenye is, közel a kétórás időlimithez, a nagy hőség és páratartalom miatt izzasztó élmény az autóban ülni. Figyelni kell a kiszáradásra” – fogalmazott az ausztrál pilóta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik