Forma-1

Versenytársa is bírálja Schumachert

Mark Webber szerint Michael Schumacher olykor elment a legvégső határig a Lewis Hamilton elleni monzai F1-es csatája során.

Nem hagyják békén Michael Schumachert, a McLaren-csapatfőnök Martin Whitmarsh után Mark Webber fejtette ki, hogy a hétszeres világbajnok tényleg a határokat feszegette a Lewis Hamilton elleni monzai csatája során. Whitmarsh elismerve, hogy nem pártatlan az ügyben, úgy vélekedett, hogy Schumacher többszöri irányváltásokkal, “nagyon keményen” védte pozícióját a harmadik helyért folytatott csatában.

Webber szintén úgy véli, hogy Schumacher egyes húzásai túlmutattak azon a határon, amit a versenyzőtársak elfogadhatónak tartanak. “Különös csata folyt Michael és Lewis között, a McLaren fordulatszám-korlátozót használt, így Michaelnek sebességelőnye volt az egyenesekben” – írta Webber a BBC-n vezetett rovatában. “Agyafúrt módon védekezett.”


“Volt néhány alkalom, amikor Michael feladta a korábban védett versenyvonalat. Ez az érdekes pont, mert ezt a pilóták többsége nem tartja elfogadhatónak. Egy eset különösen kirívó volt: a második sikánból kijövet, a Lesmo felé Lewis pozícióelőnyben volt, Michael cikázva akadályozta meg az előzésben. Ennyi irányváltás a határok feszegetése volt.

Hogy Schumacher szabálytalan volt-e, azt mindenki eldöntheti saját maga:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik