Forma-1

Heidfeld maradna az F1-ben

A Renault-tól ejtett Nick Heidfeld azt állítja, még van esélye rá, hogy 2012-ben újra a Forma-1-ben szerepelhessen.

Nick Heidfeld F1-es karrierje nem alakult túlságosan jól az elmúlt években. A BMW 2009 végi kiszállása után nem kapott szerződést a Saubernél 2010-re, és bár egy ideig a Mercedes GP versenyzői jelöltje volt, Michael Schumacher visszatérése miatt csak a tartalékosi szerepet kapta meg.

Az év közepén aztán távozott a brackleyi csapattól, hogy az F1-be készülő Pirelli tesztpilótája legyen, de ősszel mégis rajthoz állhatott, amikor a Sauber az ejtett Pedro de la Rosa helyére hívta. A sokadik sauberes viszony nem tartott sokáig, 2011-re megint csak nem ajánlottak neki szerződést, de Robert Kubica lesérülése miatt végül a Lotus Renault-nál kapott lehetőséget februárban.

A 34 éves veterán jól kezdett a Renault-nál, de az év közepére egyre több kritikát kapott a csapatvezetéstől, a Belga Nagydíj előtt pedig le is cserélték Bruno Sennára, majd nem sokkal később teljesen fel is bontották a szerződést.

Heidfeldet azóta hírbe hozták a Német Túraautó-bajnokságba 2012-ben visszatérő BMW-vel, de a pilóta azt mondja, egyelőre az F1-es visszatérésben gondolkodik, állítólag van esélye.

“Igen komolyan remélem, hogy versenyzői állást kapok. A jövő évi szabad helyekből nincs túl sok, de dolgozunk rajta. Vannak már érdeklődő szponzorok is, de ha ez lesz a fő szempont, akkor valószínűleg nem tudok majd versenyezni a sok millió dolláros hátterű pilótákkal” – mondta az Autosportnak a német.

Ahogy Heidfeld is mondja, szabad és erős jelölt nélküli helyekből igen-igen kevés van 2012-re, talán a Williams, a Virgin és a HRT jöhet szóba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik