Forma-1

Perez lehet Massa utódja a Ferrarinál

Ahogy a Ferrari már korábban jelezte, a Sauber újonca, Sergio Perez a héten a csapattal tesztel. A főnök csak dicsérni tudja a mexikóit.

A Ferrari még augusztusban jelentette be, hogy szeptemberben két utánpótlás-pilótájának is tesztlehetőséget ad. Ma a Ferrari fiatalabb diákjai egy Forma-3-assal teszteltek, holnaptól viszont már a sauberes Sergio Perez és az idei GP2-harmadik Jules Bianchi dolgozik a szimulátoron, majd csütörtökön vezetheti a csapat 2009-es autóját a fioranói pályán.

“Ahogy köztudott, Sergio a pilótaakadémiánk tagja és úgy gondolom, nagyszerű idényt teljesít. A képzési programunk részeként adunk tesztlehetőséget a pilótáknak, így is fejlődhetnek, javulhat a technikai tudásuk, megismerhetik az autónkat” – mondta a Ferrari főnöke, Stefano Domenicali.

“Szerintem Sergio előtt nagy karrier áll. Jó, alázatos hozzáállással kezdett és szerintem nagyon sokat fejlődött” – tette hozzá.

Felipe Massa ferraris szerződése a jövő év végén jár le, egyáltalán nem vad feltételezés, hogy az olasz csapat az addigra már kétéves tapasztalattal rendelkező mexikóit szánja a brazil helyére – korábban már hangsúlyozták, hogy egy fiatal tehetséget szeretnének majd Fernando Alonso mellé ültetni.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik