Forma-1

A McLaren sportigazgatója lesz a Williams volt technikai főnöke

A McLaren 2012-től sportigazgatói szerepben alkalmazza a Williams idén lemondott technikai igazgatóját, Sam Michaelt.

A Williamsnél a technikai igazgatói szerepet betöltő Sam Michael májusban mondott le posztjáról a csapat siralmas idénykezdése miatt. Az ausztrál mérnök a Koreai Nagydíjig még a csapattal marad, de a következő idényben már a McLarennél dolgozik mint sportigazgató.

“A McLaren összes csapattagja nevében mondhatom, hogy örömmel üdvözöljük Samet, aki tovább erősíti a vezetésünket. A tapasztalat és szakértelem értékes ötvözetét hozza hozzánk, a pilótáink műszaki támogatásában is fontos szerepe lesz. Meggyőződésem, hogy nagyon jól együtt tud majd működni a többi műszaki vezetőnkkel, hiszem, hogy ezen a téren mi leszünk a legerősebbek a Forma-1-ben” – mondta a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh.

“Igazán izgatottan csatlakozom a McLarenhez! Versenyző alkat révén nagyon jól tudom, hogy a McLaren a Forma-1 egyik igazi nagysága. Már most is jól ismerem és tisztelem a vezetőség tagjainak jó részét, az egyik legvonzóbb dolog ebben az új munkában az, hogy velük dolgozhatok! Szintén jó ideje figyelemmel követem és csodálom Lewist és Jensont, első osztályú pilóták, hatalmas megtiszteltetés, hogy velük dolgozhatok majd” – nyilatkozta Michael.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik