Forma-1

Vettel szinte már kétszeres világbajnok

A Monzában elért sikere után Sebastian Vettel már gyakorlatilag behozhatatlan előnyre tett szert a világbajnokságban.

Az Olasz Nagydíjon elért győzelmével és az üldözők eredményei miatt Sebastian Vettel már gyakorlatilag most kétszeres bajnoknak tekinthető. Eddigi legközelebbi riválisa, csapattársa, Mark Webber nullázott, csak a távolabbi üldözők szereztek pontot, így a németnek a második helyen álló Fernando Alonsóval szemben is már 112 pont az előnye.

Még hat futam van hátra az idényből, mindegyik 25 pontot ér győzelem esetén, így Vettel már Szingapúrban bajnok lesz, ha győz, és Alonso legfeljebb harmadik – 13 ponttal kevesebbet szerez -, hiszen a maradék öt versenyen már összesen csak 125 pont szerezhető. Ha Szingapúrban úgy győz a Red Bull-os, hogy a spanyol nem lesz második, utána akár végig nullázhat is, győzelmei száma miatt nem verhető.

Webber a kiesése után azonnal elkönyvelte, hogy kiszállt a bajnokságból és Alonso is ugyanígy nyilatkozott Monzában: “Igen, már csak hat futam van, a bajnoki cím lehetetlen. Nem matematikailag, de valójában nem vagyunk versenyben, ezután már csak igyekszem minden versenyt kiélvezni, az egyes győzelmekre hajtok, és a bajnokság második helyére. Mark kiesése után én vagyok a második, ahogy tavaly, igyekszem most is megtartani ezt” – magyarázta a spanyol.

“A hátralévő futamok közül azt hiszem Szingapúr feküdhet legjobban az autónknak. Monacóban is jók voltunk, második lettem” – tette hozzá.

 

Az Olasz Nagydíjat követően Lewis Hamilton is hasonlóan nyilatkozott, azt mondta, “erősen kétli”, hogy Vettel elveszíthetné a címet, így a McLarennél is az egyes futamgyőzelmekre hajtanak ezután: “Várom a tengerentúli versenyeket, izgalmas lesz. Még hat futam van, továbbra is hajtunk, remélem, hogy legalább szerezhetünk még pár győzelmet a csapatnak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik