Forma-1

Nem várnak sokáig Kubicára

A Renault-nál október közepére el akarják dönteni, ki vezet jövőre, Robert Kubicának addigra bizonyítania kell, hogy képes versenyezni 2012-ben.

A Lotus-Renault főnöke nem szeretne kegyetlen lenni, de a februárban lesérült Robert Kubicának legfeljebb másfél hónapos határidőt adhat, október végére dönteni akar arról, hogy 2012-ben ki vezet Vitalij Petrov mellett.

Bár a lengyel versenyző menedzsere, Daniel Morelli igen pozitívan beszélt Kubica kilátásairól, a pilótának gyorsan bizonyítania is kellene, ha jövőre a fekete-arany autóban akar ülni.

“A dilemmám az, hogy nem szeretném kihagyni a lehetőséget Robert visszahozására, de ugyanakkor a csapat érdekeit is óvnom kell” – mondta a csapatfőnök, Eric Boullier az Autosportnak.

“Össze kell raknom a legjobb pilótafelállást, legalábbis a legjobbat, amit megengedhetünk magunknak. Rugalmas leszek, mert igazán szeretem Robertet, az lenne a jó, ha ő visszajöhetne, de október közepére, végére egyértelmű információra van szükségem erről, még ha utána is dolgoznunk kell ezen.

Nem várom, hogy ugyanolyan gyors legyen, mint tavaly volt, hiszen ha valaki kihagy egy teljes évet, akkor nehéz visszatérni, a tetejébe pedig még csúnya balesete is volt, szóval nem könnyű. De azt mindenképp tudnom kell, hogy képes lehet-e versenyezni” – magyarázta a francia.

Ha Kubica nem tud visszatérni 2012-re, a csapat valószínűleg Bruno Sennát vagy másik tartalékost, a GP2-bajnok Romain Grosjeant ülteti Petrov mellé.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik