Forma-1

Újabb öt évig Renault hajtja a Red Bullokat

A Red Bull és a Renault meghosszabbította együttműködését, a Forma-1-es világbajnok alakulat újabb öt évig Renault motorokat használ.

A megállapodást pénteken, Monzában jelentették be az érintettek. A hosszabbítás értelmében a Red Bull 2014-től, vagyis az új, 1,6 literes, V6-os turbómotorok megjelenésétől is kitart francia motorszállító partnere mellett.

Arról is döntés született, hogy a következő két évben is a Renault szállítja a KERS-rendszert a Red Bull számára. A Red Bull és a Renault közös vegyesvállalatot hoz létre a szerződés értelmében, a felek közösen fejlesztenek innovatív technológiai megoldásokat a turbókorszak visszatérésére készülődve. 2007 óta tart a két cég együttműködése, az új szerződésnek mindenki örül.

“Örömmel vettük tudomásul a Red Bull és a Renault közötti kapcsolat további öt évvel való meghosszabbítását. A megállapodásnak köszönhetően egy évtizedes közös munka áll majd mögöttünk” – nyilatkozta Bernard Rey, a Renault Sport F1 elnöke. “A Red Bull Racing és a Renault is úgy látja, hogy a stabilitás alapvető feltétele a legmagasabb szinten való versenyzésnek.”


“Természetesen nagy izgalommal jelentjük be ezt a jelentősen kiterjesztett megállapodást a Renault-Nissan szövetséggel, amellyel szoros munkakapcsolatot folytatunk 2007 óta”
– fogalmazott Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

“A Renault Sport F1-gyel mindig előremutató kapcsolatunk volt, amely nagy szerepet játszott a Red Bull-Renault partnerség sikerében. Eddig 22 futamgyőzelmet, 32 pole pozíciót, 1130,5 világbajnoki pontot és két világbajnoki címet szereztünk közösen. Alig várjuk, hogy a következő években is építkezhessünk erre a kapcsolatra” – értékelt a csapat feje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik