Forma-1

Verhetetlen Ferrarit ígér a csapatfőnök

Stefano Domenicali azt állítja, hogy az idei az utolsó gyenge szezonjuk, hamarosan újra "verhetetlen" lesz a maranellói alakulat az F1-ben.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali az olasz Repubblicának adott interjút, amelyben igen komoly ígéretet tett: az idei lesz a csapat utolsó gyenge éve. “Meggyőződésünk, hogy ez az utolsó csalódást keltő szezonunk. Jeant Todt (Domenicali elődje) nagyon sokat nyert, de volt is ideje a nagyon kiegyensúlyozott, nyerő csapat felépítésére. Én is ugyanezt a célt tűztem ki magam elé, bízom a jövőben.”

“A Red Bull mostani formája mellett őrültségnek tűnhet, de meggyőződésem, hogy egy verhetetlen struktúrát építünk. Hozzáteszem azonban, hogy nem egy ember viszi majd a hátán, nem úgy, mint a Red Bullnál Adrian Newey – magyarázta az olasz.

Alonso is hisz ebben. 2016-ig írt alá. A pályája közepén tart, márpedig egy olyan nyerő pilóta, mint ő, biztosan nem akarná tönkretenni a karrierjét, nem szerződött volna, ha nem lenne biztos a projektben.”


“A Ferrarinak kötelessége nyerni, a történetünk tükrében sosem örülhetünk egy második helynek”
– szögezte le a csapatot 2008 óta irányító Domenicali, aki azt is kiemelte, hogy a bajnoki esélyeik lehetetlensége ellenére nem fordulnak kizárólag 2012 felé. “Ezt a hibát már elkövettük korábban, nem szabad megismételni. A jelenlegi fejlesztések egy része igen fontos alapot jelenthet a jövő évre. A legfontosabb, hogy rájöjjünk, hogyan lehet minden körülmény mellett a legtöbbet kihozni a gumikból. Novemberig kísérletezhetünk érdekes beállításokkal, haladhatunk a munkával. Bár a bajnokság elszállt, az agresszív hozzáállás marad.”

A csapatfőnök elismerte, hogy az ígéretes téli tesztek után megdöbbentő volt a gyenge idénykezdet, és azt is bevallotta, hogy nem végezték elég figyelmesen a tervezési, fejlesztési munkát.

“A legnagyobb csalódás az volt, amikor megérkeztünk Ausztráliába és kiderült, hogy 1,4 másodperccel el vagyunk maradva. Megdöbbentő és elfogadhatatlan volt. Februárban úgy volt, hogy minden rendben, márciusban meg kiderült, hogy nincs így. Felületesen kezeltük a kipufogót, pedig nagy ugrást jelentett (másoknak), mi viszont alábecsültük.”

“Pedig lehetőleg a riválisok előtt kell rájönnünk, milyen területen lehet előrelépni. Alonso 41 pontot gyűjtött az első 12 futamon, többet, mint tavaly, nem az ő hibája, hogy Vettel kinyírta a bajnokságot. Ő fenomenális volt, mi hibáztunk.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik