Forma-1

Trulli aggódik Fukusima hatása miatt

Jarno Trulli egyelőre nem tudja, hogy mit gondoljon az októberi Japán Nagydíjról. Az olasz kicsit tart a fukusimai atomkatasztrófától.

Továbbra sem állt helyre a rend teljesen Japánban a márciusi földrengést követően, a sérült fukusimai atomerőmű környékén még mindig mérhető sugárzás.

Októberben rendezik a Forma-1-es Japán Nagydíjat, és ugyan a szervezők nem győzik hangsúlyozni, hogy Suzuka félezer kilométerre van Fukusimától, Jarno Trulli kicsit tart a kialakult helyzettől.

Több F1-es pilóta már korábban kijelentette, hogy szívesen utazik az országba, a MotoGP-sek kevésbé lelkesek, de Motegi már csak 150 kilométerre van az atomerőműtől. “Mielőtt válaszolni tudnánk a Japánnal kapcsolatos kérdésre, meg kellene kérdeznünk valakit, aki az igazat mondja” – fogalmazott a Lotus olasz pilótája.


“A szakértők szerint nincs semmilyen veszély, de ki tudja biztosan? Nehéz ez a helyzet, mert olyan világban élünk, ahol mindenki csak magában bízhat.”

Nico Rosberg szerint a pilóták szövetségének saját kutatásai alapján a suzukai régió biztonságos, nem kell tartani sugárzástól.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik