Forma-1

Alonso még tíz évig versenyezne

A Ferrari spanyol autóversenyzője egy friss interjúban Sebastian Vettelt dicsérte, és saját jövőjéről is beszélt.

Fernando Alonsónak idén szinte hobbijává vált az ellenfelek méltatása, többször dicsérte már Lewis Hamiltont, Sebastian Vettelt, Michael Schumacherről is mondott szépeket, most pedig újra a Red Bull címvédőjét vette védelmébe, hangsúlyozta, hogy nem ért egyet azokkal, akik szerint a német nem igazi versenyző, előzések nélkül győz csak.

“Nem értem azokat a kritikusokat, akik szerint ő nem igazi versenyző. Nagyszerű bajnok, aki hamarosan megszerzi a második címét, igen figyelemre méltó képességei vannak, és nagyon gyors” – mondta Alonso a német Auto Bild Motorsportnak.

“Igen, tényleg az övé a legjobb autó, amivel jó helyet szerez a rajtrácson, de az autóból tudni kell kihozni a legtöbbet, és Sebastian kiválóan teszi ezt. Még amikor hibázik, még a nehéz helyzetekben is mindig a győzelemért küzd – ez bizonyítja, hogy milyen jó is.”

A spanyol a Red Bull sikerei mögött álló főtervezőt, Adrian Newey-t is méltatta, szívesen látná a sztármérnököt a Ferrarinál.

“Idén ügyesebben használták ki a szabályokat, mint mi vagy a többiek, nagyszerű autójuk van. Adrian Newey egyértelműen a kulcsfigura. A Ferrari vonzó a pilóták, de vonzó a műszaki szakemberek számára is, szóval ha Newey egyszer szeretne hozzánk csatlakozni, öröm lenne az ő autójával versenyezni.”

Alonso a saját jövőjéről is beszélt, azt állítja, hogy addig nem nyugszik, nem vonul vissza, amíg a Ferrarival is sikerül bajnoki címet nyernie, ha kell, 2016 után is marad.

“Ez nagyon fontos a számomra. Addig nem vonulok vissza, amíg bajnok nem leszek a Ferrarival. Ha 2016-ig nem sikerül, akkor maradok 2021-ig, 20 évig, mint Michael (Schumacher)!” – mondta Alonso.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik