Forma-1

Új elnököt kapott a Forma-1

A Forma-1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa, a CVC Capital Partners új elnököt nevezett ki. Mostantól Donald Mackenzie irányítja az üzletágat.

A részben Bernie Ecclestone tulajdonában álló cégnél az elnöki pozíciót korábban Gerhard Gribkowsky töltötte be.

Gribkowsky miatt hónapok óta fájhat Ecclestone feje: a német hatóságok januárban tartóztatták le az üzletembert, a Bayerische Landesbank korábbi alkalmazottját, aki a gyanú szerint 2006-ban akkori munkaadóját megtévesztve adatta el a pénzintézet F1-ben birtokolt tulajdonrészét. Gribkowsky jutalma állítólag egy 50 millió eurós tanácsadási szerződés volt, amellyel német lapok szerint maga Bernie Ecclestone hálálta meg a fáradozásait. Gribkowsky emellett elnök is lett.

A részvényesek érthetően idegesen reagáltak az Ecclestone-Gribkowsky botrányra, Mackenzie kinevezése részben a befektetők megnyugtatása érdekében történt. A CVC több jelöltet versenyeztetett a posztért, többek között Sir Stuart Rose-t, a Marks & Spencer korábbi vezetőjét.

“Nem hiszem, hogy a Forma-1-nek szüksége lenne elnökre. A cégeket nem az elnökök irányítják” – fogalmazott korábban Ecclestone, aki most mégis meggondolta magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik