Forma-1

Megjött Senna, dől a pénz

Bruno Senna autóba ültetése rögtön pénzt hozott a konyhára az F1-es Lotus Renault csapatnál, ilyen szempontból megérte a csapatnak Nick Heidfeld lecserélése.

A Lotus Renault a múlt héten jelentette be, hogy a Belga Nagydíjtól Nick Heidfeldet lecseréli az addigi tartalékos Bruno Sennára. Az eredetileg Robert Kubica helyére beültetett német a csapat állítása szerint nem hozta a várt teljesítményt, de nem kell túl rosszmájúnak lenni ahhoz, hogy feltételezzük, a pénz is szerepet játszott a döntésben: míg Heidfeld fizetésért versenyzett, addig a néhai háromszoros bajnok Ayrton unokaöccse pénzt hozott.

Senna Belgiumiban még hangsúlyozta, hogy nem a szponzori háttér miatt kapta az ülést, felhívta a figyelmet, hogy egy új logó sem került az autóra az alkalmazása kapcsán, de mostanra kiderült, hogy a csap két új támogatóval is gazdagodott.

A brazil Globo Esporte szerint két új reklámozó is megjelent a Lotus Renault-nál, az egyik a brazil OGX olajcég, a másik pedig a borotvagyártó Gilette. A lap szerint a támogatók már korábban megkezdték a tárgyalásokat Sennával 2012-vel kapcsolatban, de Heidfeld kidobása felgyorsította a folyamatot.

A csapat szándékai szerint a brazil az év végéig versenyezne, de a kispadra ültetett Heidfeld szerződésszegés miatt beperelte a Lotus Renault-t, a tárgyalást szeptember 19-én tartják, így Senna helye csak a jövő hétvégi Olasz Nagydíjra biztos.

A Lotus Renault jövője egyébként igen zavaros, holland sajtóértesülés szerint komoly pénzügyi gondokkal küszködnek, a tulajdonoscsere is lehetséges. A pilótahelyzet is igen homályos, hiszen a jövőre is szerződéssel rendelkező Vitalij Petrov mellett ott van Senna, a visszatérésre hajtó Heidfeld, a februári balesetéből lassan felépülő, szintén lekötött Robert Kubica, a csapat másik tartalékosa, a friss GP2-bajnok Romain Grosjean, az esetleges eladás után pedig képbe kerülhet az erős szponzori háttérrel rendelkező, szintén a GP2-ben versenyző holland Giedo van der Garde is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik