Forma-1

Marad a Lotusnál az olasz veterán

A Forma-1 történetének egyik legtapasztaltabb pilótája, Jarno Trulli azt állítja, már szerződése van 2012-re a Team Lotusnál.

Az F1-ben 1997-ben bemutatkozott Jarno Trulli 249 nagydíjával minden idők 4. legtapasztaltabb pilótája, és úgy tűnik, még dobogós is lehet (Riccardo Patrese 256-tal 3.) – állítása szerint ugyanis 2012-ben is indul a száguldó cirkuszban.

A csapattársához, Heikki Kovalainenhez képest gyengébben teljesítő olasz veterán az idény közepe táján elég sokat panaszkodott az autójára, felvetette az év végi távozást is, de amikor a Team Lotus a Német Nagydíj előtt bejelentette, hogy Trulli helyét a versenyre átadják a tartalékos Karun Chandhoknak, arra is utaltak, hogy “az öreg” jövőre is marad.

Trulli a ManipeF1-nak nyilatkozva megerősítette, hogy már aláírt 2012-re. “Már lerendeztük a jövő évet. A sztori akkor bukkant fel, de már jóval korábban elkezdtük a tárgyalásokat. Le volt rendezve, nem tárgyalunk a szerződésről, 2012 biztos” – mondta, hozzátéve, hogy azt nem tudja, a csapat mikor teszi ezt hivatalossá. “Szerződésem van. Hogy a csapat be akarja-e jelenteni vagy sem, az már nem az én dolgom.”

Kovalainen egyelőre nem írt még alá, de a finn is utalt már rá, hogy maradni akar és minden bizonnyal a csapat is szeretné őt megtartani, így szinte biztosnak látszik, hogy a 2010-es újoncok legerősebbje 2012-ben is változatlan felállással indul. Rossz hír ez a tartalékos Karun Chandhoknak és a jövő évre szintén versenyzői állást remélő tesztpilóta, a brazil Luiz Razia számára is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik