Forma-1

A McLaren már építi a 2012-es autót

A wokingi istálló már jócskán dolgozik a 2012-es autón, de 2011-et is olyan komolyan veszik, hogy a jövő évi fejlesztéseket már idén is beveti.

A Red Bull Belga Nagydíjon elért kettős győzelmével a 2011-es világbajnokság kimenetele egyéniben és a csapatoknál is egyre biztosabb, de a McLaren főnöke hangsúlyozza, hogy még mindig nem adják fel az évet, sőt.

“Dolgozunk a jövő évi autón, de – és talán a McLaren és a saját gyengeségem is ez – nem szeretünk nem nyerni. Nem tehetek róla, mindig azt kérdezem a srácoktól, hogyan tehetjük még gyorsabbá az autót a jövő hétre. Továbbra is hajtunk. Még nyerhetünk pár futamot, ez a jelenlegi cél.”

“A bajnoki siker elég valószerűtlennek látszik pillanatnyilag, de pozitívnak kell maradnunk, a szurkolók is ezt várják el. Nem hiszem, hogy a megfelelő üzenetet hordozná, ha a Ferrari és a McLaren innentől úgy döntene, csak sodródik. A szurkolók ennél harcosabb hozzáállást érdemelnek” – mondta Martin Whitmarsh.

A csapatfőnök elmondta, hogy olyan komolyan veszik az idei évet, hogy még a jövő évi fejlesztésekből is átemelnek megoldásokat, ha azok hasznosnak látszanak.

“Erre a hétvégére hat fejlesztésünk volt, az egyik ezek közül pedig már a jövő évi programból származott – mindig igyekszünk valamit elcsenni a jövő évi autóról.”

“Nincs határozott választóvonal, amelynek egyik felén tisztán az idei, a másikon pedig a jövő évi fejlesztések vannak. Folyamatosan tanulunk, gyűjtjük a tanulságokat a következő évre, néha azonban a jövő évi fejlesztési programban akad olyan, amelyet már most használhatunk.”

“Azt akarom, hogy a következő futamon még gyorsabbak legyünk, és az azutánin is, továbbra is hajtunk. A bajnokságot tekintve elkeserítő a helyzet, de ez van, attól még dolgozunk tovább. Még vannak futamok, próbáljuk gyorsabbá tenni az autót, meglátjuk, nyerhetünk-e” – tette fel a költői kérdést a McLaren vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik