Forma-1

Webber már a folytatásról tárgyalt

Mark Webber nem titkolja, hogy már a Red Bull tulajdonosával és csapatfőnökével is tárgyalt a 2012-es szerződésről, ám véglegeset még most sem mond.

Bár jó ideje húzódik már a dolog, Mark Webber jövője továbbra sem biztos, a Red Bull ausztráljának szerződése év végén lejár, új papírt pedig még nem írt alá. Ugyan a csapaton belüli feszültségek idén is kiújultak, ő és a Red Bull Racing is utalt már arra, hogy lesz folytatás – a BBC-nél vitt rovatának friss bejegyzésében is ezt valószínűsíti.

“Tudom, hogy sokan várják már a jövőmmel kapcsolatos híreket. Még a Magyar Nagydíjra menet beugrottam Salzburgban Dietrich Mateschitzhez egy kis beszélgetésre, és ahogy terveztük is, az augusztusi nyári szünet kiváló lehetőséget adott arra, hogy a csapatfőnökkel, Christian Hornerrel is csevegjünk a 2012-es folytatásomról” – írta az ausztrál veterán.

Webber a hétvégi Belga Nagydíjat sem hagyta ki, célja, hogy megszerezze idei első győzelmét.

“Tavaly enyém volt a pole, és bár végül csak a második helyen értem be Lewis Hamilton mögött a futamon, életem egyik legjobb versenye volt. Mindannyiunknak nagy kihívás volt a futam, ahogy száraz gumikon mentünk a szemerkélő esőben. Ezt a versenyt mindig nagyon várjuk, de nehéz lenne megjósolni, hogy alakul a csata a Red Bull, a McLaren és a Ferrari között.”

“Én mindenesetre nagyon várom, és biztos vagyok benne, hogy az ellenfelek is. Itt ugyanúgy 25 pontot ér a győzelem, mint máshol, de egy klasszikus pályán győzni mindig különlegesebb.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik