Forma-1

A Ferrari is készül Schumacher jubileumára

Volt csapata, a Ferrari sem feledkezett meg Michael Schumacher 20 éves F1-es jubileumáról, a vezetők meleg szavakkal méltatták a németet.

Ahogy mostanra minden bizonnyal sokan tudják, Michael Schumacher a hétvégi Belga Nagydíjon ünnepli F1-es bemutatkozásának 20. évfordulóját, egészen pontosan ma, augusztus 25-én két évtizede, hogy a német először rajthoz állt Spában.

A tavalyi visszatérése óta az őt eredetileg az F1-be segítő Mercedesnél versenyző szupersztár korábbi csapata, a Ferrari sem feledkezett meg a jubileumról, az elnök, Luca di Montezemolo és a csapatfőnök, Stefano Domenicali is beszélt Schumacherről.

“Michael a Ferrari történetének egyik legfontosabb alakja volt és mindig is az marad, ahogy mindig is ott lesz a Maranellóban dolgozók szívében és az ágaskodó ló szurkolóiéban is. A húsz év jelentős részét velünk töltötte, és nehezen megismételhető eredményeket értünk el közösen. A versenyszenvedélye hihetetlen, ugyanúgy, ahogy a bátorsága és az elszántsága is, amivel mindannyiunk csodálatát elnyerte. A Ferrari összes embere nevében szeretnék neki köszönetet mondani mindenért és a legjobbakat kívánom a világ legnagyszerűbb sportjában elért 20. évfordulójához!” – mondta az elnök a Ferrari hivatalos oldalának nyilatkozva.

“Készülünk valami aprósággal az alkalomra” – mondta Stefano Domenicali. “Még ha ma a riválisunk is a pályán, Michael továbbra is a barátunk, és ez nem is lehet másként, tekintve, miket értünk el együtt az évek során, hogy fejlődtünk közösen. Amikor megnézem a statisztikáit, különösen azokat, amelyek a Ferrarinál töltött hosszú időszakra vonatkoznak, mindig rájövök, hogy micsoda rendkívüli adatok. Sőt, nem is hiszem, hogy valaha is megismételhetők lesznek. Nagyon sok személyes emlékem van vele kapcsolatban, ezért nehéz is lenne egyet kiemelni. Inkább a jövőre gondolok tehát, meggyőződésem, hogy az is hoz még örömteli pillanatokat számára.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik