Forma-1

18 év után versenyez újra hazai pilóta Belgiumban

A Virgin újonca, Jerome D'Ambrosio Thierry Boutsen után az első belga versenyző lesz, aki hazai közönsége előtt indul az F1-ben.

A hétvége nemcsak a 20 éves jubileumot ünneplő Mihael Schumacher számára lesz különleges, a Virgin újonca, Jerome D’Ambrosio is nagy pillanatra készül, hiszen Thierry Boutsen 1993-ban épp a Belga Nagydíj után történt visszavonulása óta ő lesz az első hazai versenyző az F1-ben.

“Nagyon rég vártam már az első Forma-1-es Belga Nagydíjamat, és most, hogy végre elérkezett a hétvége, be kell vallanom, hogy nagyon izgulok, alig várom, hogy a hazai szurkolóim előtt versenyezzek! Nagyon rég volt, hogy utoljára belga versenyezett az F1-ben – épp 18 éve, hogy Thierry Boutsen F1-esben ült -, szóval igazán különleges lesz ez a verseny nekem és a szurkolók számára is, minden pillanatát élvezni fogom” – mondta a 25 éves pilóta, aki 2008-as GP2-es 2. helye óta nem tudott versenyt befejezni otthon.

“Semmi sem fogható ahhoz, amikor valaki otthon versenyez, Spa pedig egyértelműen a kedvenc pályám. A nyomvonala mindent tartalmaz, amit csak egy pilóta kívánhat: gyors kanyarok, emelkedők, hosszú egyenesek, tényleg a világ egyik legnehezebb köre! És ne feledjük a legendás Eau Rouge-t, ami egyszerűen lenyűgöző!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik