Forma-1

Schumacher jubilál a Belga Nagydíjon

A hétvégi futamon Michael Schumacher F1-es bemutatkozásának 20. évfordulóját ünnepli, a német jó eredménnyel zárna.

A hétszeres német világbajnok 1991-ben a Belga Nagydíjon mutatkozott be a Forma-1-ben a Jordannél, ezért idén különleges futamra készül Spában. A hétszeres bajnok nagyon motiváltan várja a hétvégét.

“A spái futam ezúttal egyértelműen különleges lesz számomra, hiszen 20 évvel ezelőtt itt teljesítettem az első F1-es versenyemet. Hihetetlen, hogy olyan rég volt. Nagyon sok minden változott az elmúlt 20 évben, de egy dolog ugyanaz maradt: a pálya ma is szenzációs! Imádom a helyszínt és az abból adódó pályakialakítást, a lejtőket és emelkedőket. Számomra Spa mindig is a nappalim marad, mert a karrierem szempontjából annyi fontos dolog történt itt” – magyarázta a 42 éves Michael Schumacher.

“Épp ezért szeretnék most óriási köszönetet mondani a szurkolóimnak a hűségükért és támogatásukért, amit 20 éven keresztül és a visszatérésem óta is kaptam. Ami a versenyt illeti, a nyári szünet után friss motivációval és energiával térünk vissza, szeretnénk felkiáltójellel jelezni a Belga Nagydíjat!” – tette hozzá.

Schumacherhez – és szinte minden pilótához – hasonlóan Nico Rosberg is a kedvencei közé sorolja Spa-Francorchampsot.

“Spa a két kedvenc pályám közül az egyik, a másik Szuzuka. Nemcsak az egyik legnehezebb pályánk, de hatalmas élvezet is F1-essel versenyezni rajta. Sok a gyors szakasz, így feküdhet majd az autónknak. Jó volt a pár hetes szünet, de jó lesz újra visszarázódni a ritmusba is. Tudom, hogy a gyári srácok is örültek a szünetnek, de azt is, hogy mostantól mindannyian a lehető legkeményebben dolgozunk az idény végéig a lehető legjobb eredményekért.”

A csapatfőnök, Ross Brawn szintén dicsérte Spát, de kitért Schumacher jubileumára is.

“A kéthetes gyárbezárás miatt korlátozottan fejleszthettük csak az autót a Német és a Magyar Nagydíj óta, de természetesen ez mindenkinél ugyanígy van. Ezzel együtt keményen dolgozunk rajta, hogy a legtöbbet hozzuk ki a hétvégéből, kíváncsian várjuk az idény utolsó szakaszát. Michaelnek gratulálok a 20. évfordulójához! Megtiszteltetés, hogy a 20 évből 17-ben közvetlenül vele dolgozhattam, és további szép közös pillanatokat várok még!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik