Forma-1

A Renault ki akarja csinálni Heidfeldet?

Volt főnöke, a BBC szakkommentátoraként dolgozó Eddie Jordan szerint a Renault vezetői igyekeznek elüldözni Nick Heidfeldet.

A szezonra a sérült Robert Kubica helyére a lengyel korábbi csapattársát, a tapasztalt Nick Heidfeldet ültették. A német a második futamon dobogós lett, de azóta nem produkált hasonló eredményt.

Eric Boullier csapatfőnök és a tulajdonos Gerard Lopez a közelmúltban jó néhányszor nyíltan kritizálta emiatt a veteránt, újra és újra felhánytorgatják, hogy nem képes vezetni a csapatot, igazából csak fejlesztőnek jó.

A német pilóta korábbi főnöke, a ma a BBC F1-szakértőjeként dolgozó Eddie Jordan szerint meg akarják törni Heidfeldet. “Talán terrorizálásnak is nevezhetnénk ezt. Valószínűleg ki akarják készíteni, hogy maga dobja be végül a törölközőt” – mondta a Sport Bildnek az ír, aki egyébként nagyon sokra tartja a 34 éves pilótát.

“Számomra ő Mr. Következetesség. Jól tudom ezt, hiszen Nick versenyzett egy évet nálam. Pénzügyi szempontból nagyon nehéz volt a Jordannek 2004, így sajnos nem tudtunk olyan autót adni neki, amilyet megérdemelt volna. De ugyanez igaz ma a Lotus Renault-ra is” – mondta Jordan.

Heidfeld jövője bizonytalan a Renault-nál, a csapatvezetők elszólásai és a pletykák Bruno Sennát és a 2009-ben már egyszer Renault-t vezető, idén a GP2-ben remeklő Romain Grosjeant is az ő helyére jósolják.

Maga Hedifeld elégedett, illetve inkább diplomatikus. “A körülményeket tekintve elégedett vagyok az idénnyel és a munkámmal. Továbbra is a lehető legtöbb pontot szeretném hozni, és bármilyen lehetséges módon segíteni akarom a csapatot” – idézte a Sport Bild a pilótát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik