Forma-1

Raikkönen szerint barátja világbajnok lesz

A finn szerint idén már kényelmesen megvédheti a bajnoki címét Sebastian Vettel, nem fenyegetheti senki komolyan.

Az F1-ből 2009 végén távozott Kimi Räikkönen 2007-ben jelentős hátrányból fordítva szerezte meg bajnoki címét, az év végén egy ponttal verte végül a korábban sokkal esélyesebbnek látszó két mclarenest, Fernando Alonsót és Lewis Hamiltont.

Sebastian Vettel tavaly hasonló bravúrral fordított, ahogy három évvel korábban a finn, a szezonzáróra ő is a tabella harmadik helyén állva érkezett, de Abu-Dzabiban győzve megnyerte a bajnokságot. Räikkönen a saját tapasztalatából tudja, hogy sokat változhat a bajnokság állása a hajrában, de úgy gondolja, hogy barátjának, Vettelnek idén már nincs igazán félnivalója.

“Ha valaki el is húz az év elején, az idény égére igen gyakran kiegyenlítődik az állás. De Vettelnek talán már nem is kell több futamot nyernie, hogy végig az élen maradjon” – utalt a német legközelebbi riválisa, Mark Webberrel szembeni 85 pontos előnyére a Turun sanomatnak nyilatkozva.

Az elmúlt két évben ralizó, és a NASCAR-ba is belekóstoló 31 éves pilótánál természetesen ezúttal is rákérdeztek a jövőt illető terveire, hogy vajon marad-e a raliban, átrándul-e Amerikába vagy épp visszatér-e az F1-be, de a finn semmit sem volt hajlandó kizárni, sem megerősíteni.


“Nem tudom. Ha százféleképpen kérdezik is ugyanazt, a válaszom akkor is ugyanaz marad. Ha én magam sem tudom, akkor más sem tudhatja”
– mondta 2012-ről.

Bár Räikkönen ezzel nem zárta ki az F1-et, mégsem valószínű, hogy visszavágyna, ugyanis nem nagyon tetszik neki az egyik fő idei újítás, az előzéseket könnyítő mozgó hátsó szárny, a DRS.

“Ennek így semmi köze az igazi előzéshez. Egyszerűen fel kell zárkózni, megnyomni egy gombot, az elöl lévő pedig semmit sem tehet. Gondolom keresik a jó irányt és a tévé szempontjából talán jó is, de a versenyzők szempontjából már nem annyira” – mondta a DRS-ről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik