Forma-1

Kubica rohamosan gyógyul

A Renault csapattulajdonosának vezetője, Gerard Lopez szerint Robert Kubica gyógyulása jól halad, de az idei visszatérés kizárható.

Robert Kubica február elején szenvedett komoly ralibalesetet, ezért a 2011-es idényben nem indulhatott. A lengyel lábán és kezén is igen súlyosan megsérült, így bár a mentális erejében nem kételkedik, Gerard Lopez az idei visszatérésében nem hisz.

“Szerintem jól halad a gyógyulása. Természetesen nagy küzdelem ez számára, de ha valaki képes visszatérni, akkor az ő. Sajnos ez már nem az első nagy balesete. Tudjuk, hogy fejben milyen erős, de azt még nem, hogy fizikailag mennyi idő alatt jöhet rendbe” – mondta az ESPN-nek adott interjújában Lopez.

“Úgy gondolom, rendbe jön majd, remélhetőleg látjuk még F1-es autóban, de nem hiszem, hogy ez még idén megtörténhetne. Biztos vagyok benne, hogy már ő is bánja a ralizást, de ez már nem sokat segít, a visszatérésre kell koncentrálnia” – tette hozzá.

Így törte össze magát Kubica:

Lopez már korábban is kizárta, hogy Kubica idén újra versenyezhetne, de erre a lengyel menedzsere, Daniele Morelli éles hangon vágott vissza, azt is hangsúlyozva, hogy a pilótának külön tesztre sem lesz szüksége, ha egyszer vissza kíván térni. Ennek ellenére legutóbb a csapatfőnök, Eric Boullier arról beszélt, hogy valamikor ősszel talán tesztelhet majd a 26 éves versenyző.

Ezt látta a Kubica mögött rajtoló versenyző:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik