Forma-1

Már Kubica sem alázná Petrovot

A Renault főmérnöke szerint Vitalij Petrov igen nagyot fejlődött tavalyhoz képest, az orosz idén nagyon közel lehetne Robert Kubicához, ha a lengyel nem dőlt volna ki.

A Forma-1 történetének első orosz pilótája, Vitalij Petrov tavaly mutatkozott be a Renault-nál. Az újonc néha-néha villant ugyan – a Magyar Nagydíjon és Abu-Dzabiban is ragyogóan ment -, de összességében jócskán elmaradt tapasztaltabb csapattársa, Robert Kubica mögött.

A lengyel idén ugyan nem versenyez, hiszen februári ralibalesetéből kell felépülnie, de a csapat főmérnöke, Alan Permane meri állítani, hogy ha Kubica a pályán lenne, Petrovnak akkor sem kellene szégyenkeznie.

“Tavaly Robert szinte végig előnyben volt, de év végén, Abu-Dzabiban már Petrovnak is jó versenye volt. De idén egy egészen új Vitalijt kaptunk, amikor Melbourne-be mentünk” – utalt az orosz szezonnyitós kiváló harmadik helyére a mérnök. “Nagyon összeszedett volt, egyetlen egyszer sem hibázott az egész hétvégén.”

“Tavaly Robert sokkal gyorsabb volt nála, Vitalijnak nem volt válasza. Idén is Kubica lenne a gyorsabb kettejük közül, de már messze nem annyival” – magyarázta az adatokat jól ismerő szakember. A szakember szavai leginkább az támasztja alá, hogy Petrov 32 pontjával a 9. helyen áll a pilóták versenyében. A jóval rutinosabb csapattárs, Nick Heidfeld is mindössze két ponttal előzi meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik