Forma-1

Halálos marad a kanyar Interlagosban

Az FIA elnöke szerint nem okoz majd gondot, hogy az F1-futamra nem módosítják az idén már három versenyző életét követelő interlagosi kanyart.

Az F1-es Brazil Nagydíjnak is otthont adó interlagosi pálya célegyenesre vivő gyors, nyújtott balos kanyarjában, a Caféban idén már három versenyző szenvedett halálos balesetet: az év elején egy motoros, majd áprilisban három hét eltéréssel két stock car-autóversenyző veszítette ott életét.

Az esetek után felmerült, hogy módosítják a kritikus szakaszt, a lelátókat és a betonfalat hátrébb tolják, hogy bukóteret alakítsanak ki, de azóta kiderült, hogy a munkálatokat csak a 2012-es nagydíjra végzik el, az idei futamon nem lesz változtatás, még a más kategóriák versenyein alkalmazott ideiglenes sikán sem szerepel majd az F1-es futamon.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt ennek ellenére nem aggódik, szerinte nem a pályával van gond, a tragikus balesetek az autók miatt történtek, az F1 ennél sokkal biztonságosabb.

“Tudjuk, hogy más kategóriákban milyen balesetek történtek Interlagosban. Alaposan kivizsgáltuk az autókat – és nem a pályát -, mindenki nyugodt lehet afelől, hogy mindent megtettünk, hogy az ilyen esetek ne ismétlődhessenek meg” – idézte a brazil hírügynökség, az Agencia Estado a franciát.

“A Forma-1-ben 17 éve nem történt haláleset. Tudjuk, hogy veszélyes sportág, de az FIA folyamatosan dologozik azon, hogy elkerülhessük a baleseteket, csökkentsük a kockázatokat” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik