Forma-1

„2012-ben is versenyezni fogok” – Schumacher

A hétszeres világbajnok maga zárta le az utóbbi hetek spekulációit: nem vonul vissza a szezon végén.

Michael Schumacher tavaly tért vissza a száguldó cirkusz világába és 2012-ig szóló szerződést kötött, igaz az utolsó évre opciója van, így maga dönti el, hogy folytatja-e a szereplést, vagy sem. Az utóbbi időben úgy tűnt, a most zajló idényt követően már nem kíván versenyezni, legalábbis az olasz Corriere dello Sport erről cikkezett, forrásként pedig a németet nevezte meg.

A veterán pilóta szóvivője aztán cáfolta, hogy ügyfele nyilatkozott volna erről a lapnak, majd maga az érintett is felszólalt a Mercedes-Benz egyik stuttgarti rendezvényén: „Eldöntöttem, jövőre is versenyautóba ülök. Azt majd még meglátjuk, hogy a fejlesztések milyen irányba tartanak, illetve mennyi energiát emészt fel a következő szezon és mennyi örömömet lelem majd benne” – mondta Scumacher, aki a Mercedes GP 2012-es terveiről is ejtett pár szót.

„Merész lenne azt várni tőlünk, hogy egyikünk a világbajnoki címért küzdjön, ettől egyelőre még eléggé messze vagyunk.”

Schumachert eddig rengeteg kritika érte visszatérése óta, a tavalyi idényben például a csapattárs Nico Rosberg a szezon végére kétszerannyi pontot gyűjtött, mint ő. Az idei esztendő sem tűnik eddig gyümölcsözőbbnek, az eddigi tizenegy futamból csak hatszor ért be pontszerző helyen, ráadásul három versenyt is feladni kényszerült, legutóbb épp a Magyar Nagydíjon. Visszatérése óta még nem állhatott fel a dobogóra, a legjobb eredménye a negyedik pozíció lett, amelyet eddig négyszer sikerült teljesítenie.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik