Forma-1

A senki földjén a Lotus

A Team Lotus idén még nem verekedte be magát a Forma-1 középmezőnyébe, 2012-re azonban már oda ígéri a csapatot a technikai igazgató.

Az istálló úgy vágott neki ennek az évnek, hogy már a Toro Rossóval és a Williamsszel viaskodna, ám egyelőre még jó félmásodperces a hátránya a két rivális mögött.

A két másik csikócsapatnál, a HRT-nél és a Virginnél ugyanakkor már jobb a zöld-sárga autó, melyben kiváltképp Heikki Kovalainen alkot olykor maradandót. A finn a Spanyol Nagydíjon például bejutott a Q2-be és a 15. helyről rajtolhatott a futamon, de Nagy-Britanniában is megkaparintotta a 17. rajtkockát – ekkor is érdekelt volt a második kvalifikációs szakaszban.

„Azt mondtuk az év elején, hogy már a középmezőnyhöz tartozunk majd a szezon közben, ez azonban nem sikerült. Egyelőre a senki földjén vagyunk” – mondta Mike Gascoyne, a Team Lotus technikai igazgatója az Autosportnak. A szakember hozzátette, reményeik szerint már az utolsó futamokon meg tudják majd szorongatni az előttük álló csapatokat, jövőre pedig elérhetik a kitűzött célokat. Elárulta, természetesen már tervezik a jövőt, és nagyszabású fejlesztésekre készülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik