Forma-1

A raktárban marad a kemény Pirelli

A Pirelli bejelentette a következő három futamra szánt gumikeverék-párosításait, októberig biztosan nem kerülnek kemény abroncsok az F1-esekre.

A gumigyár ismertette, hogy milyen gumikeverékeket szállít majd a nyári szünetet követő három futamra, a Belga, az Olasz és a Szingapúri Nagydíjra.

A két utolsó európai versenyre a korábban Silverstone-ban bevetett közepes-lágy (ezüst és sárga), míg az utcai pályás Szingapúrba a Monacóban, Montrealban és legutóbb nálunk, a Hungaroringen alkalmazott lágy-szuperlágy (sárga-piros) párost viszi az olasz gyártó.

“Minden egyes versennyel egyre többet tanulunk az első F1-es évünkben, a folyamatosan gyűlő adatok felhasználásával végezzük a keverékeink finomhangolását” – mondta a Pirelli motorsportfőnöke, Paul Hembery.


“A versenynaptár három legizgalmasabb futama következik, úgy hisszük, hogy sikerült megfelelő, a pályákhoz passzoló keverékpárosokat választanunk a három nagyon különböző, de egyaránt izgalmas helyszínre. Természetesen lesznek ismeretlen tényezők, például az időjárás, de a választásunkkal azt célozzuk, hogy a csapatok a legtöbbet hozhassák ki a stratégiákból és az autókból is
” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik