Forma-1

A Ferrari újabb győzelmekre hajt

Az olasz istálló elnöke, Luca di Montezemolo szerint a maranellói alakulat az idény második felének kulcsjátékosa lehet.

Bár az elmúlt két futamot a McLaren pilótái nyerték, a Brit Nagydíjon Fernando Alonso megszerezte a Ferrari idei első futamgyőzelmét, a spanyol pedig már előtte és azóta is folyamatosan dobogós. A Ferrari egyértelműen felért az élmezőnybe, ezért az elnök, Luca di Montezemolo további győzelmeket vár.

“A nagyon nehéz idénykezdet után már megfelelő szellemiséget látom a csapatnál. Domenicali (csapatfőnök) és a stábja nagyon elszántnak látszik, teljes erejükkel a feladatra koncentrálnak az idény második felére, amikor meggyőződésem szerint a Ferrari a kulcsjátékos szerepében lesz majd” – mondta a Ferrari honlapján az olasz.

“A Silverstone-ban elért nagyon fontos és történelmi jelentőségű győzelem mellé újabbakat várok” – tette hozzá.

Montezemolo a héten Stefano Domenicalival, a kasztniért felelős Pat Fryjal és motorfőnök Luca Marmorinivel áttekintette a 2012-es autó fejlesztésének haladását, és arra is utalt, hogy a következő pár évben jövő szabályváltozások, a Concorde Agreement jövő évi újratárgyalása és az F1 esetleges tulajdonosváltása tekintetében is fontos szerepet szán magának a Ferrari.

“Kétségtelen, hogy a sport kényes időszakához érkezik, fontos határidők következnek, új kilátások nyílnak. A Ferrari a Forma-1 történetében betöltött központi szerepéhez illően a lehető legnagyobb alapossággal kívánja kezelni az ügyeket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik