Forma-1

Vettel nyafog, a Red Bull újítással vigasztalja

A világbajnok Sebastian Vettel kritizálja a Red Bullt, a csapat pedig teljes erőből fejleszt, mert a riválisok lekoppintották az autójukat.

Miután a Jenson Button győzelmével zárult Magyar Nagydíj után Sebastian Vettel azt mondta, hogy nem teljesen elégedett az RB7 tempójával, a Red Bull máris bejelentette: új alvázvégződéssel készül a Belga Nagydíjra. A konkurencia közben lekoppintotta a Red Bull emelt hátsó futóművét.

„Nem voltam 100 százalékig elégedett az autómmal. Az ellenfeleink, különösen a McLaren nagyon sokat fejlődött az előző két versenyen, és nekem ez nem tetszik” – jelentette ki Sebastian Vettel a Hungaroringen megszerzett második helye után.

Vettel azt mondta, a verseny után nyugodtan le fog ülni a Red Bull mérnökeivel, hogy kielemezzék a nürburgringi és a hungaroringi futamok eseményeit, majd reagáljanak az új fejlesztéseikkel. A világbajnok istálló már be is jelentette, hogy augusztus végén, a Belga Nagydíjon vadonatúj alvázvégződéssel (diffúzor) állnak elő.

„A McLaren hatalmasat lépett előre a befújt diffúzor területén, de ezen a téren még nekünk is bőven van lehetőségünk a fejlődésre” – jelentette ki Christian Horner, a bikások csapatvezetője a Hungaroringen.

Horner szerint az újítás körönként 0,3 másodpercet jelenthet Vettel és Mark Webber számára, de csak akkor fogják bevetni, ha a nyári szünetben elvégzett számítógépes szimulációk ezt indokolják.

Vettel egyébként a Magyar Nagydíjon alaposan szemügyre vette a riválisok autóit. „Felfedeztem néhány dolgot, amelyek nagyon hasonlítanak a mi megoldásainkhoz” – mondta a német Spiegelnek. A hírek szerint különösen a Ferrari és a Force India változtatta meg a hátsó futómű magasságát úgy, hogy az autóik erősen hasonlítanak a Red Bull előre döntött alapbeállítására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik