Forma-1

Briatore Alonsót magasztalja

Menedzsere, Flavio Briatore szerint Fernando Alonso az F1 legendái közé tartozik, az olasz szeretné, ha a pilóta még sok-sok címet nyerne a Ferrarival.

Bár a közvetlen F1-es munkától 2013-ig el van tiltva, Flavio Briatore a mai napig Mark Webber és Fernando Alonso menedzsereként tevékenykedik. A sportágból szégyenletes körülmények között kipenderített volt Renault-főnök egy spanyol rádiónak adott friss interjújában az utóbbi versenyző nagyságát ecsetelte, szerinte Alonso egy igazi legenda.

“Szerintem Fernando Alonso Flavio Briatore nélkül is nyerhet bajnokságot a Ferrarival” – mondta a pilóta 2005-2006-os sikerei alatt a Renault-t irányító olasz az Onda Cerónak.

“Fernando megérdemelné, hogy az F1 történetének legjobb versenyzője legyen. Úgy döntött, hogy a karrierje végéig a Ferrarinál kötelezi el magát, remélem, hogy olyan autói lesznek, amikkel még Schumachernél is több címet nyerhet! Ha a Red Bullban ülne, Fernando óriási fölénnyel győzne. Sennával, Prosttal és Schumacherrel együtt a néhány igazi nagyság közé tartozik” – magyarázta Briatore, aki még a hét címéből kettőt szintén az ő vezetése alatt szerző Schuminál is jobbnak tartja Alonsót.


“Két nagyon különböző versenyzőről van szó. Fernando egy kicsit jobb, mert amikor Michael elkeseredik, formán kívül kerül, míg ugyanilyen helyzetben Fernando csak még összeszedettebb lesz.”

Briatorét egyébként jó ideje hírbe hozták már a Ferrarival, sokan úgy vélik, eltiltása után vezető szerepet kaphat a maranellói csapatnál – a spekulációkat ő maga sem akarja cáfolni: “Csak egy tifoso (Ferrari-szurkoló) vagyok, de sosem lehet tudni, az életben bármi megtörténhet.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik