Forma-1

Várja már a meleget a Ferrari

A Ferrari csapatfőnöke szerint a versenytempó már jó, de az időmérőn még javítaniuk kell. A csapatnak jól jönne néhány melegebb futam, hogy győzhessenek.

A Magyar Nagydíj a Ferrari várakozásaival ellentétben nem hozott meleg időt. A csapat nem is szerepelt ragyogóan az időmérőn, de ahogy Németországban, nálunk is egész jól mentek a számukra nem kedvező körülmények mellett is – Fernando Alonso újra dobogós lett.

A Stefano Domenicali csapatfőnök szerint az elmúlt versenyek egyértelműen bizonyították a javulást, és világosan aláhúzták azt is, miben kell még fejlődniük – a kulcs az időmérő. “Azt hiszem, mostanra a versenytempónk egyáltalán nem rossz, különösen ilyen körülmények mellett, amikor az időjárás a McLaren autóinak kedvezett. Ha megnézzük az elmúlt négy futamot – mind nehéz körülmények között zajlott, és Fernando mindenkinél több pontot gyűjtött – magyarázta az olasz.

Best of Hungaria Grand Prix:

Domenicali, ahogy a verseny előtt Alonso is említette, már várja a melegebb körülményeket, amikor a Ferrari hatékonyabban melegítheti fel a gumjait. “Statisztikailag is előbb-utóbb jönni fog a meleg. Remélem egy hét múlva, mert akkor megyek nyaralni a családommal, nem hiányozna az eső! De a viccet félretéve, ez tényleg befolyásolja a teljesítményünket, főképp a kulcsfontosságú köröknél számít a gumimelegítés. De jönni fog a meleg, mi pedig addig is fejlesztjük az autót.”

A csapatfőnök Alonso Vettellel szembeni 89 pontos hátránya ellenére sem mond le a bajnoki esélyekről.
“Igen, a bajnoki helyzet tényleg nehéz, de mi annyit tehetünk, hogy megpróbáljuk megnyerni a következő futamokat, aztán meglátjuk. Lehet, hogy Sebastian küszködni fog, persze ki tudja, de én ezt remélem, és nekünk akkor kell teljesíteni – matematikailag még nyitott. A célunk, hogy megőrizzük a hitünket, és az év végéig küzdjünk.”

Fernando Alonso így vélekedett a Magyar Nagydíjról:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik