Forma-1

Massa: élvezetes lesz a Magyar Nagydíj

A Ferrari brazil pilótja újra szeretne találkozni azokkal, akik 2009-ben segítségére voltak az időmérőn elszenvedett súlyos balesetekor.

A 2009-es hungaroringi versenyhétvégén a brazil pilóta az időmérő második szakaszában szenvedett súlyos balesetet: Rubens Barrichello autójának hátsó felfüggesztéséről esett le egy rugó, amibe a honfitárs belehajtott, így fejbe találta őt. Massa szinte fékezés nélkül hajtott a gumifalba.

A pilótát rögtön a pályakórházba, majd a budapesti Állami Egészségügyi Központba szállították életveszélyes sérülésekkel. Homlok- és arccsonttöréssel kellett megműteni.

Massa 2009-es balesete:

„A két évvel ezelőtti események miatt Magyarország és a magyarok mindig is egy fontos részét képezik majd a személyes történetemnek. Újra szeretnék találkozni azokkal, akik a pályán és a kórházban is segítette nekem azokban a nehéz időkben. Hatalmas siker, hogy felépültem és ennek ők is a részesei” – mondta a hétvégi Magyar Nagydíj előtt Felipe Massa a Ferrari hivatalos honlapjának.

A dél-amerikai szerint a meleg, illetve az a tény, hogy ezúttal is a Pirelli lágy és szuperlágy gumijai lesznek terítéken a Ferrari malmára hajtják a vizet, ami a hétvégét illeti. Hozzátette, idén az előzések száma is megnőtt, így látványos futamot ígért a magyar közönségnek.

Massa 2010-ben a negyedik helyről rajtolt és ugyanezen a helyen ért be a Magyar Nagydíjon. Akkor Mark Webber nyert Fernando Alonsót és a későbbi világbajnok Sebastian Vettelt megelőzve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik