Forma-1

F-1: Barcelonának annyi?

Bernie Ecclestone megerősítette, a barcelonai helyszín vagy végleg kiesik a versenynaptárból, vagy Valenciával felváltva osztozhat a rendezésen.

Nem olyan rég már felröppent, hogy a Spanyol Nagydíj hagyományos helyszíne, a barcelonai pálya kieshet az F1-ből. A helyi illetékesek akkor hevesen cáfolták a hírt. Az F1 ura, Bernie Ecclestone egy friss interjúban azonban megerősítette, Barcelona sorsa bizonytalan – vagy kiesik a naptárból, vagy a másik spanyol helyszínnel, az Európa Nagydíjnak otthont adó Valenciával váltakozva rendezheti majd a versenyt.

Két héttel ezelőtt már úgy látszott, hogy Barcelonában nemcsak jövőre, de egyáltalán nem lesz többé verseny” – mondta a Nürburgringen a spanyol TV3-nak, hozzátéve, hogy a helyszín évenkénti váltogatása azért valós lehetőség. “Barcelona és Valencia váltakozásáról még folynak a trágyalások.”

 

Ecclestone azt is elmondta, hogy a jelenlegi német és a tervezett spanyol konstrukcióhoz hasonlóan a feltámasztandó Francia Nagydíj és a Spa-francorchamps-i Belga Nagydíj esetében is hasonlóban gondolkodnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik