Forma-1

Hamilton, a Nürburgring őrült királya

A nemzetközi sajtó Hamilton győzelméről, és a Red Bull válságáról cikkezett a Német Nagydíj után.

A meglehetősen izgalmasra sikeredett német futam győztesét, Lewis Hamiltont, érthető okokból a brit sajtó az egekig magasztalta. A Guardian című lap “visszafogottan” Hamilton monumentális diadaláról számol be, csakúgy mint a Telegraph, amely a 2008-as világbajnok tökéletes versenyéről számolt be.

Ezzel szemben az Idependent és a The Sun kicsit elragadtatta magát, előbbi Hamilton bosszújáról ír, a silverstone-i vereséget illetően, utóbbi pedig Vettel rémálomba illő versenyét taglalja.

Az olasz újságok természetesen a Ferrarit, és a második helyen befutó Alonsót helyezték a középpontba. A La Repubblica Hamilton őrült vezetési stílusával foglalkozott, természetes pozitív értelemben, a Corriere della Sera pedig “Hamilton és Alonso saját feltámadásukat ünneplik” szalagcímmel jelent meg.

A Német Nagydíj összefoglalója:

A francia sajtó más szemszögből foglalkozott a hétvégi eseményekkel: többnyire a Red Bull válságáról cikkeztek. A Libération szerint kételyek akadtak a világbajnok csapat szereplését illetően, a Le Parisien pedig egyenesen a Nürnburgring királyának kiáltotta ki győzelme után Hamiltont.

“Hidegzuhany Vettel számára. Ezek után ki meri azt mondani, hogy a Forma-1-es szezon unalomba fulladt? Kilenc verseny van még hátra és Vettel ellenfelei lesben állnak, lépésről lépésre közelebb jönnek, mindig készen állnak a támadásra és egyre gyakrabban sikerrel is járnak.” – jelent meg a L,Équipe-ben.

Az osztrák Kurier természetesen Vettel védelmére kelt: “Forma-1-es meglepetés: három rendbontó szólt bele Vettel bulijába.”

A Red Bull “gyenge” szereplése felkavarta az állóvizet, így jó előjelekkel várhatjuk a vasárnapi Magyar Nagydíjat, amelyen remélhetőleg a nürnburgringi versenyhez hasonló izgalmakat tartogat majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik