Forma-1

F1: Senna is vezet a Hungaroringen

A Renault a tegnapi Német Nagydíj után bejelentette, hogy a Magyar Nagydíj első szabadedzésén Nick Heidfeld autóját a tartalékos Bruno Sennának adja.

A Renault nem sokkal a tegnapi Német Nagydíj leintése után közleményben jelentette be, hogy a csapat tartalékos, Bruno Senna a hétvégi Magyar Nagydíj első szabadedzésén megkapja Nick Heidfeld autóját, a német veterán délelőtt kispadozik.

“Úgy érezzük, most van itt az ideje, hogy Brunónak lehetőséget adjunk egy pénteki szabadedzésen. Bár vezette már idén az R29-est és az R31-est is, a pénteki edzés versenyhétvégés tapasztalatot ad neki az R31-essel. Nekünk is lehetőségünk nyílik majd így arra, hogy felmérjük, Bruno hogyan alkalmazkodik a tétre menő edzésen. A második szabadedzésre és a hétvége további részére Nick visszatér az autóba” – mondta a csapatfőnök, Eric Boullier.

Bár Senna kipróbálását nem túl nehéz úgy értelmezni, hogy a csapat a várthoz képest alulteljesítő Heidfeld lecserélésére készül, a német pilóta szerint nincs baj a brazil beugrásával: “Először is hadd szögezzem le, hogy teljesen támogatom a döntést. Bár szeretnék mindig vezetni, a tartalékosok számára is fontos, hogy gyakorolhassanak az idény folyamán. Jó alkalom ez Bruno számára.”


A néhai háromszoros bajnok Ayrton unokaöccse, a tavaly a HRT-nél bemutatkozott Senna természetesen örül a pénteki lehetősgének. “Nagyon izgatottan várom, hogy vezethessek az első edzésen a Hungaroringen! Nem gyakran van ilyen lehetőség a nagycsapatoknál, igazán hálás vagyok ezért. Remélhetőleg jó munkát végzek majd, megmutathatom a csapatnak a potenciálomat és segíthetek az előrelépésben. Bár nem versenyhétvégén, de már dolgoztam az R31-essel idén, úgyhogy ismerem az autó kialakítását, bízom benne, hogy könnyű lesz alkalmazkodni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik