Forma-1

Nem küldi el Massát a Ferrari

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke újra megerősítette, hogy nincs szándékukban lecserélni Felipe Massát 2012-re, a brazil kitölti a szerződését.

Felipe Massa tavalyi gyenge formája és csapattársától, Fernando Alonsótól idén is elmaradó teljesítménye miatt természetesen sokan, sokszor felvetették már, hogy a brazil nem tölti ki a csapatnál 2012 végéig élő szerződését, jövőre lecserélik.

A pilóta helyével hírbe hozták már Nico Rosberget, Jenson Buttont és Mark Webbert is, de a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo egy friss megszólalásában újra leszögezte, hogy nem áll szándékukban elküldeni a brazilt, jövőre is biztos a helye a Ferrarinál.

Massa és Alonso mindig ad valami pluszt. Alonso szuper és Massa is kezd magára találni, szerintem a pilótákkal nincs gond. Most van a pletykák szezonja, de a versenyzőink jövőre is ugyanazok maradnak: Alonso és Massa” – jelentette ki az olasz a Sky Sports Italiának.

Alonso silverstone-i győzelme után a spanyol, majd később Massa is hangsúlyozta, hogy a lemaradásuk igen jelentős, de ennek ellenére sem mondanak le még a bajnoki reményekről. Montezemolo is osztozik az optimizmusban.

“(Massa) jól teszi, hogy remél, mert ahol akarat van, ott lehetőség is. Mindannyian csalódottak vagyunk, amiért nem ott kezdtük az évet, ahol szerettük volna, de ezért is örülök a silverstone-i győzelemnek, az ottani fölény okot ad a reményre.”

“Végül csak összehozzuk és addig is keményen dolgozunk a jövő évre. A pontokat majd a végén számoljuk össze, de addig is már a jövő évre is figyelve dolgozunk. A győzelem a legjobbkor jött, sok munka gyümölcse lett. Nagy nekilendülést kértem, most pedig megköszönöm az embereinknek az erőfeszítést!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik